Nyheter och Press

Här läser du alla nyheter om Skeviks Gård och vårt företag.

För mer ytterligare information eller bilder vänligen kontakta:

Ragnar Flink
VD
0730-416419
ragnar.flink@skevik.se

Skeviks Gård satsar på Solenergi – Härproducerad El!

Datum: 2021-05-04
LADDA HEM HELA PRESSREALESEN HÄR

I samband med den stora takrenoveringen som under våren nu görs på den privatägda Hotellanläggningen Skeviks Gård i Värmdö, utanför Stockholm, så har man också valt att investera i solenergi på gården.

Det är företaget Friendly Power som har fått uppdraget att leverera lösningen till Skeviks Gård där monteringen utförs av DM-Tak som också lagt om alla tak under våren.

Totalt läggs 140 paneler fördelat på tre av husen som har det bästa läget för solen. Panelerna kommer ge en effekt på ca 38 000 kWh per år och det beräknade minskade Co2 utsläppet kommer vara ca 18 ton per år.

De valda solpanelerna är certifierade med Miljö- och Hållbarhetscertifieringen Cradle To Cradle och är tillverkade av en av Europas ledande solcellsföretag SoliTek i Litauen.

”Solenergin på Skeviks Gård är ytterligare ett steg mot Hållbarhet och Härproducerat som ingår i vår långsiktiga strategi och i vårt hotell- & restaurangprofil och det känns helt rätt att vara med och bidra till klimatomställningen”, säger Ragnar Flink, VD på Skeviks Gård.

-”Förutom egenproducerat griskött, grönsaker, blommor, frukt och honung – så kan nu snart även el läggas på listan som Härproducerat på Skeviks Gård.”

Ragnar fortsätter:
”Satsningen på Solenergi är en av flera satsningar vi nu gör för att möta framtidens krav på klimatomställning, men vi vill också visa våra kunder och besökare att vi är en framtida hotell-anläggning att räkna med, som erbjuder en mängd upplevelser för både privatpersoner och företag med en äkta och hållbar profil.”

För mer information eller pressbilder:

Ragnar Flink, VD
ragnar.flink@skevik.se
0730-41 64 19
www.skevik.se

Skeviks Gård utvecklar Uthyrning av Kajaker, MTB-Cyklar och SUP:ar

Datum: 2021-04-28

Fler människor upptäcker den allt mer växande trenden med Kajakpaddling och MTB-cykling. Fler vill komma ut i naturen både till havs och till skogs på cykel med fokus på äkta- och hållbarhet och då passar Skeviks Gård på att utveckla en mer omfattande uthyrning av kajaker och MTB-cyklar för att möta den växande efterfrågan och intresset.

Uthyrningsverksamheten kommer ske i samarbete med företaget Aktivitetsteamet som har bra kvalitativa produkter och en stor erfarenhet av dessa populära fritidsaktiviteter.

Uthyrningen kommer vara tillgänglig för både Skeviks Gårds hotell-gäster men också för andra som bara vill komma på besök för att ge sig ut med kajak och cyklar. Även SUP:ar kommer finnas för uthyrning. Uthyrningen kommer påbörjas vid månadsskiftet Maj-Juni 2021.

För mer information eller pressbilder:

Ragnar Flink, VD
ragnar.flink@skevik.se
08-570 387 23
0730-41 64 19

Skeviks Gård bygger SPA-avdelning med HÅLLBARHET och ÄKTA-profil.

Datum: 2021-04-28

Skeviks Gård hakar på den allt mer växande och populära SPA-trenden. Avdelningen kommer inhysas i den nuvarande byggnaden Strandkanten som redan har faciliteter såsom bastu och badtunnor. Just nu byggs också tre behandlingsrum där gästerna kan njuta av olika klassiska massagebehandlingar och hudvårdsbehandlingar. Utöver detta utvecklas större lounge och relax-avdelning både inne och ute. På facilitetssidan tillkommer under året även upplevelsedusch, uteduschar och duschtunnor.

Profilen på SPA-avdelningen blir HÅLLBARHET och ÄKTA. Där gästerna skall får en tids lugn och ro och omhändertagande, som ger återhämtning och hållbarhet i den annars så stressiga vardagen. Spa-avdelningen ligger ju precis vid vattnet med fantastisk utsikt och harmonisk natur där hela denna miljö kommer bibehållas och förstärkas för den äkta upplevelsen.

Spa-avdelningen håller öppet redan nu och framåt ca juni kommer vi kunna välkomna de första gästerna i våra behandlingsrum.

För mer information eller pressbilder:

Ragnar Flink, VD
ragnar.flink@skevik.se
08-570 387 23
0730-41 64 19

Skeviks Gård lägger om tak

Datum: 2021-02-28

Under perioden mars-maj 2021 kommer 5 av Skeviks byggnader få helt nya tak. Det är de tre hotellrumsbyggnader, huvudbyggnaden och vår SPA- och Relax-avdelnings Strandkanten som bekläs med nya tak av tegel och plåt.

Arbetet kommer utföras av takspecialisten DM-tak som under dessa tre månader kommer jobba med tre olika arbetslag för att tempot skall hållas uppe och att allt skall vara klart till mitten av maj, då hotellets beläggningen beräknas stiga.

Hotellet & Restaurangen håller under byggtiden öppet som vanligt enligt Kalendariet.

Välkomna!

För mer information eller pressbilder:

Ragnar Flink, VD
ragnar.flink@skevik.se
08-570 387 23
0730-41 64 19